Tuesday, 5 November 2013

Update Gigi Besi

Assalamualaikum dan selamat tengah hari :)
Salam Maal Hijrah kepada semuaaaaaaa
Hari ini 1 Muharram 1435

Post kali ni bukan berkenaan pasal hijrah since kat fesbuk pun dah upload, kat twitter pon sama. Instagram?? Hahhh tak payah cakap. Penuh kat garisan masa tu. So hari ni nak cakap pasal gigi.
Eh biar lah cakap pasal apa pon. Aku punya blog. Aku punya sukalah. HAHAA.

Bulan ni dah cukup 8 bulan aku pakai braces. Kalau ikutkan ibu-ibu mengandung, ni dah kira fasa terakhir dah ni. Due date nak deliver dah dekat. lol. Tapi ni bukan preggy thingy okay. Nak cakap pasal preggy, kita tunggu kahwin dulu. Ada hati nak cakap pasal kahwin. Huhhh. *lempang pipi sendiri*

Nak tunjuk koleksi gigi sebenarnya. Hahaa. Patut buat entry ni dari awal lagi. Tapi rasa malas teramat sangat. Nak ambik gambar gigi lagi. Euuwwwww euuwwww. Like seriously. Ada ke orang ambik gambar gigi sendiri melainkan aku sorang je? Ada ke? Okay kalau ada, kita geng! XD

Meh sini nak upload gambar awal-awal pakai braces. Hingga la yang latest so far.

First time pakai braces

Tukar colour weeee~ muntah pelangi

Ni yang paling latest buat masa sekarang


Dari ketiga-tiga gambar kat atas, mungkin tak nampak sangat la kan perbezaan yang dah jadi kat gigi aku. Tapi aku tahu structure gigi sekarang dah okay compare dengan awal-awal pakai braces. Weeeee~ Saya suka gigi saya sekarang. Kehhkehhh.



Nampak structure gigi di atas? Yezzaaaa. Tu la gambar gigi asal aku. Gambar ni aku ambik curi-curi kat klinik gigi hari tu. Masa tu doktor gigi tengah busy nak cari wire baru nak letak kat bracket. So aku dengan super duper excited state terus keluarkan fon dan snap gambar acuan gigi aku ni. Heyy ingat senang-senang ke doktor bagi snap? Entah la. Doktor tak pernah warning pon either boleh ambik gambar ke tak. So aku assume doktor tak kasi la kot. KOT. 

From the picture above, boleh nampak clean and clear kan keadaan gigi yang tak berapa nak tersusun. Wuwuwuuuu menangis iolsss tau. Okay joking. Tak pernah menangis pon pasal gigi. Kecuali masa sakit ye la. Menangis sikit. Sikit je. Masa sakit tu, rasa nak tampar-tampar semua orang yang tanya sakit sangat ke?? Hoihhh sakit okay. Tau tak sakit gigi ni merupakan sakit yang ketiga paling sakit selepas sakit nak mati dan sakit nak beranak. Even sakit pms pon jatuh nombor empat. Haa kau bayang betapa sakitnya tu.

Lelaki?? Hahh tak payah nak mengada nak bayang sakit nak beranak tu macam mana. Sakit nak bersunat pon dah melalak satu kampung. lol. Aku tau lah sebab adik lelaki aku total semua lima orang. So setiap ragam tu tak payah nak kata la. Ada yang jenis rileks, cool, chill. Ada yang jenis menangis tak nak bersunat la apa la. Geli perut tengok sorang-sorang. Heheee.

Okay. Done with sunat-sunat tu. HAHAA. 
Sambung balik pasal pendakap gigi ni. ^______________^

Hari ni 5 November 2013. Next appointment dengan doktor 8 November 2013. Ada lagi 3 hari nak tukar wire baru. Weeeee~ Excited nyaaaaaa. Tak sabar nak tukar colour bracket.

2 comments:

  1. best bila kita tengok result after pakai braces. tapi kalau condition gigi dah elok, tak perlu pun braces. sebab leceh jugak. saya 3 bulan tak makan daging, ayam, kekacang. makan yongtaufu je hari2. seksa jugak. huhuu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saya Punya Lilypie

Lilypie Trying to Conceive Event tickers